Rakennusliike U. Lipsanen
Lipatie 1, 76850 Naarajärvi
etunimi.sukunimi@lipsanen.com
Rakennusliike U. Lipsanen Oy:ssä kehitetään jatkuvasti rakentamiseen liittyviä osa-alueita yhteistyössä asiakkaitten ja yhteistyökumppaneitten kanssa.

Edistyksellistä market-rakentamista

Market-rakentaminen on eri kehitysprojektien myötä ottanut merkittäviä edistysaskeleita, ja kehitystyö jatkuu edelleen. Tavoitteena on mm. kehittää market-rakentamista entistä enemmän modulirakentamisen suuntaan, jolloin kohteet voidaan toteuttaa nopeammilla aikatauluilla sekä kustannustehokkaasti.

Uusi innovaatio: siirrettävä konehuone, Moduls

Moduls nettisivut

Yksi asiakkaan kanssa käydyn kehitystyön tuloksena syntynyt innovaatio on siirrettävä konehuone, Moduls.

Modulsin ideana on sijoittaa kaikki marketin tekniset laitteet, mm. lämmönjakelu- ja talteenottojärjestelmä, kylmälaitteet, automaatio- ja säätötekniikka sekä sähkön- ja vedenjakeluun liittyvät tekniset ratkaisut yhden teräsrakenteisen kehikon sisään.

Moduls valmistetaan sekä koekäytetään Lipsasen teollisuushallissa, jonka jälkeen se siirretään rakennuskohteeseen sille varattuun paikkaan. Sähkö- ja vesiverkkoon ja putkistoihin kytkemisen jälkeen se on valmis toimintaan.

Modulirakentaminen lyhentää ratkaisevasti rakennuskohteen valmistumisaikatauluja. Laitteiden käyttö ja huollettavuus helpottuu. Lisäksi tekniikan saumaton integrointi merkitsee kaupalle tuntuvia energian säästöjä.

Uusi menetelmä takaa teknisten ratkaisujen korkean laatutason ja laitteiden luotettavan toiminnan. Tehokkaalla rakennusprosessilla varmistetaan rakennuksen toimivuus ja elinkaariedullisuus. Konehuoneen sarjarakentamisen ja jatkuvan tuotekehityksen uskotaan vaikuttavan modulin hintatasoon alentavasti.

Modulseita on toimitettu kymmeniin marketteihin ja ABC-liikenneasemille Itä- ja Etelä-Suomessa.


Moduls myös toimisto- ja teollisuusrakennuksiin

Siirrettävä Moduls soveltuu myös toimisto- ja teollisuusrakennusten tekniseksi tilaksi. Konehuoneeseen voidaan sisällyttää rakennuksen teknisiä toimintoja asiakkaan toiveiden mukaisesti, esim. ilmanvaihto-, lämmitys-, lämmöntalteenotto-, automaatio- ja säätötekniikkatekniikkaa.

Kolme kompaktia Modulsia asennettiin keväällä 2008 Varkauden Taitotalo Navitakseen. Navitaskiinteistön lisäksi asensimme keväällä 2011 neljä Modulsia Vähän Terminaaliin.
PILARI - Rakennusliike U. Lipsanen Oy:n asiakaslehti

Liity meihin Facebook Youtube


Copyright by Rakennusliikke U. Lipsanen Oy © 2011 | Yksityisyyden suoja | Käyttöehdot

2011 Mainostoimisto Luode Oy